Om

Vatten och båtar har alltid funnits i mitt liv. Ett av mina tidigaste minnen är när pappa tog med mig på en roddtur i röda gummibåten i Åkersberga kanal. Somrarna ombord på den vackra motorträbåten Salla i Stockholms skärgård var magiska. Slitet med den gamla, gistna träekan på landet var inte så kul alla gånger, men vilken gåva det var att stå i den där kluckande båten sedan och kasta efter abborre en stilla sommarkväll. I vuxen ålder har jag varit ute och båtluffat i Stockholms skärgård och fått följa med en kompis många gånger och seglat med hans olika båtar.

Bokstäver har nog också alltid funnits i mitt liv. Jag har alltid tyckt om att läsa, och i sena tonåren började jag skriva och nära författardrömmar. Någon bok lär jag aldrig skriva, men livet på sjön är ett tacksamt ämne att skriva om: vatten, väder, vind, båtar, segel, kobbar och skär. Det är intressant, spännande, vackert och poetiskt. Och en blogg är ett smidigt verktyg för att dela med sig av sina upplevelser, tankar, känslor och funderingar.

Jag hade en träfolka mellan 2007 och 2010. Det var min allra första båt. Den här bloggen handlade först enbart om den båten. Men nu har jag blivit med båt igen, den här gången en J-17 i plast, så jag flyttar och bygger om bloggen lite och gör rum för fortsatta inlägg från vilken båt jag än seglar med. En blogg om att segla och ha båt och att vara ute på sjön, helt enkelt.

Jag har avaktiverat möjligheten att lämna kommentarer, inte för att jag är ointresserad av vem du är som läser, utan för en så ostörd läsupplevelse som möjligt. Jag har tagit bort Dela-knappar och har inga planer på att upplåta bloggen för reklam. Det finns en enkel besöksstatistikfunktion som visar antal sidvisningar de senaste 90 dagarna, men den samlar inte in eller sparar på någon annan info om dig som besökare.

Segla lugnt <3

Man, svensk, skeppare, bloggare
Alltid någonstans mitt i livet
lars [snabel-a] fripost [punkt] org