Båtförsäkring

I dag har jag försäkrat båten. Den har varit försäkrad tidigare också, och kommer att vara så till årsskiftet, i säljarens namn. Men från och med i dag har jag en egen försäkring i mitt namn.

Jag ringde if redan i somras och frågade om båtförsäkring, för jag har min hemförsäkring där, men de ville inte veta av träbåtar utan försäkrar bara plast och plåt. Okej, skit i’t då! Jag ringde runt till andra bolag och jag vet inte om det var en massa sommarvikarier som satt och svarade och inte visste bättre, men jag fick ett starkt intryck av att det var väldigt svårt att försäkra en träfolka. De flesta ställde sig tveksamma till att försäkra träbåtar överhuvudtaget och visste inte riktigt hur de skulle bete sig när jag sade att det finns nog inget serienummer på båten men det finns ett nummer på seglet: s-190.

Av de bolag jag ringde till i somras blev jag nog bäst bemött av Folksam, för jag skrev upp deras telefonnummer på en lapp som jag haft på dörren hela hösten: Teckna båtförsäkring! Jag ringde till dem i dag och efter några uppgifter om längd, bredd, segelnummer, båtklubb m.m. var min båt försäkrad, från och med i dag. Det tog bara några minuter! Way to go, Folksam!