Birkskär

Jag anlände hemmahamnen i går kväll vid halv elva. Fortfarande ljust och kallt. Men det var åtminstone inte minusgrader som vid sjösättningen och det kändes att vattnet har blivit några grader varmare.

Jag började dagen med att torka av allt pollen på båt och kapell. Det verkar inte ha regnat en droppe sedan jag var ute senast. Frukost och kaffe sedan seglade jag österut i den byiga västvinden. Utifrån prognosen och att det tydligen blåser minst 8 sm om det går vita gäss på en fjärd, gissar jag att byarna låg runt 7 sm.

Jag seglade mest i medvind och det gick fort att komma fram, den här gången till Birkskär öster om Harstena. Jag var här förra året och kollade in en vik på östra sidan men hittade inget bra ställe att lägga till där, det var smalt och grunt och flacka klippor. I år ligger jag mer på södra sidan och här är det djupt och branta klippor och det finns ett antal bra ställen att lägga till vid.

Enligt prognos ska vinden fortsätta ligga runt väst under natten med ända upp mot 9 sm i byarna runt kl. 4. Jag hoppas mitt ankare håller för det, jag ligger bra här men inte helt skyddad från västvinden. På morgonen ska vinden vrida över nord för att slå om till syd framåt lunch, då behöver jag hitta ett annat ställe.