Vad kostar nya segel?

Boding anger faktiskt priser på nya segel till en J17: https://www.boding.se/modeller/j-17/. Annars brukar segelmakare inte ha priser på sina webbsidor, iaf inte vad jag kan se, utan vilja att man kontaktar dem eller fyller i en offertförfrågan, så jag har gjort det till Boding, UK Sailmakers, N-Sails, Hamel Sails, Lundh Sails och Gransegel:

”Hej, jag kollar i första hand efter ett nytt storsegel och kryssfock till min J17, men kanske också en genua. Aktiv segling är kul, och jag vill inte vara alltför begränsad av lite hårdare vindar runt 10 sm, men jag kappseglar inte och måste inte komma i mål först. Det är en liten, långkölad båt från 1980 och jag kollar efter bra och passande brukssegel till den med lång livslängd, inte prestandasegel (det skulle se konstigt ut 🙂 Jag är lite osäker på om min mast och bom är standard, de ser lite kraftigare ut och har inte samma mässingsfärg som andra J17. Men det kanske är samma mått på min mast och bom i vilket fall som helst?”

Jag har ingen aning om vad man skriver när man begär offert på nya segel, men de får återkomma och be om mer info i sådana fall.

Jag har inte bestämt mig för att köpa nya segel, men det är svårt att veta när man inte ens har en uppfattning om vad nya segel kan komma att kosta. Iofs, enligt Bodings prislista skulle en ny uppsättning (storsegel, försegel, genua) kosta knappt 30 000 kr. Med tanke på att dem jag har nu är från 1980-talet, och dagens segel seglar och håller säkert bättre, känns det som en ganska rimlig investering. Det ska hursomhelst bli intressant att se svaren.