Vårvintersolen

En stor, fin segelbåt nästan lika bred som min är lång.

sken vackert i dag, en del moln här och där men mest klarblå himmel, och en frisk vind. Ett härligt väder för att vara ute. Jag gick genom stan och en bit utmed vattnet och tillbaka hem igen.

Det finns en rörelse sådana här vårvinterdagar som jag tycker om: vinden, den långa promenaden, en längtan att resa, det återvändande ljuset och orken som växer sig starkare för varje dag. Efter en dvala-liknande stiltje under veckorna runt vintersolståndet är det som att det börjar röra på sig igen, på flera olika plan: konkret, fysiskt, mentalt, emotionellt. Härligt!

Det låg ganska många båtar i vattnet vid bryggorna, vilket förvånade mig, jag trodde samtliga skulle stå på land. Men jag såg ingen som var ute och seglade. Vackert men lite väl kallt för att segla, antar jag. Däremot skulle det vara fint att bo på en båt en sådan här dag. Jag såg några riktigt stora segelbåtar i en av gästhamnarna, inga traditionella bo-båtar men man bor nog ganska bra i dem ändå. Och de seglar ju klart bättre än en ombyggd, gammal fiskebåt. En av segelbåtarna var nästan lika bred som min båt är lång. Fascinerande!