Vinden

Det blåser en mild vind genom träden som får grenarna att svaja upp och ned och ventilationen i klädkammaren att klaga. Vinden rister i en och väcker lusten att sätta båten i sjön och hissa segel och stäva ut över en ljus fjärd.

Och om några veckor är det dags för sjösättning igen.

Jag var till båten i påsk och kollade att den inte hade vält som förra vintern. Stöttorna hade satt sig ytterligare lite mer och presenningen hade rört sig lite, annars såg allt bra ut.

Första vintern var jag inte till båten en enda gång, men den klarade sig ändå. Andra vintern hade jag täckställningen alldeles för högt vilket blev som ett segel i en storm och båten välte över ända och klämde ihop en av stöttorna. Den här vintern har jag varit till båten tre gånger, och täckställningen står mycket lägre, och hittills har det gått bra. Det känns bra inför sjösättningen.

Jag borde försöka komma i kapp i en datakurs jag går men för varje dag som går blir det mer båt och mindre skärm. Jag gillar att programmera, men det är årstidsbundet till vintern, och i dag blev det rengöring, smörjning och motionering av vantskruvar i stället. Jag behöver nog byta fett i propelleraxeln i utombordaren också. Är det fint väder i morgon kör jag bort till närmsta Hjertmans och köper en tub fett. Datakursen får jag nog återkomma till i höst, det är för mycket vår i luften för att sitta inne framför en skärm och bråka med instansvariabler, publika funktioner och lokala klasser i C# 🙂