80 dagar till upptagning

Jag var ute vid båten och kollade läget för ett par dagar sedan, den låg kvar där jag lämnade den senast, batteriet är fulladdat och pumpen har klarat av de gångna dagarnas myckna regnande galant. Skönt! Jag satt i sittbrunnen och lyssnade till det stilla kluckandet en stund innan jag åkte hem igen.

Över halva säsongen har passerat, det är ungefär 80 dagar tills båten står på land igen. Konstigt, det känns som att sommaren knappt har börjat, och jag har inte gjort någonting alls med båten sedan den sjösattes. Det kan tyckas som ett dåligt ”resultat” men med tanke på att jag hade masthaveri första sommaren, ett getingbo stort som en matkasse i förpiken andra, så är en sommar då ingenting händer ett fall framåt i rätt riktning. Jag känner mig mycket nöjd med säsongen hittills. Det finns tid att jobba med både mast och båt senare i sommar och i september.

Ett svar på ”80 dagar till upptagning

  1. Ja för sjutton – ingen fara på taket! Sådana somrar har jag också haft en del av. Men det kommer ju fler och båten finns kvar – den är lika mycket en investering i framtida somrar som en leksak för nuet, brukar jag tänka. Hipp – snart är det sjösättning igen! 🙂

Kommentarer är stängda.