Att angöra en klipphäll

Vackert väder och båtar dyker upp som svampar ur jorden. Det är måndag i dag, har folk semester eller ringer de och sjukar sig? ”Det var den där pizzan som var dålig, jag har spytt hela natten, men jag är tillbaka på onsdag.” Han kommer att vara mystiskt solbränd sedan för att ha legat ”magsjuk” i två dagar.

Ett äldre par med en ny, stor segelbåt, som de fortfarande är ovana med, ligger här bredvid en bit bort. Nyss försökte en annan segelbåt lägga till alldeles intill mig men jag spärrar effektivt av båda platserna med min klantiga förtöjning som tar upp hela klippan. Förlåt! Jag är ny på det här, jag kommer att förtöja proffsigare nästa år. På andra sidan ön, nästan precis på den klippa jag brukar bada vid, ligger en annan båt med några föräldrar och barn. Förhoppningsvis dagssländor på picknick över dagen.

Apropå det, antingen är jag särdeles märkvärdig eller så är det fantastiskt tunnsått med singlar på sjön. Förutom en och annan manlig ensamseglare likt mig själv har jag inte sett något annat än pensionärer, par och barnfamiljer. Det verkar inte föreligga någon överhängande risk att stöta på en båt med kvinnliga amazoner. Jag får hoppas på en sjöjungfru. Det är därför jag badar så ofta 🙂