Båthus

bathus.pngApropå båthus funderar jag på en annan lösning till nästa år än den befintliga.

Jag har en enkel och spinkig konstruktion i järn nu, ett slags stort plocke-pinn som man enkelt fogar ihop på ett par timmar och drar en press över, så jag slipper förvisso bygga upp ett helt litet hus i trä (jag fattar inte hur folk orkar bygga sådant år efter år, det ser skitjobbigt ut) men jag skulle vilja ha något ännu enklare, och framför allt något som inte rostar vilket nuvarande konstruktion gör. Dessutom behöver den lagas på några ställen och jag vet inte om jag har lust att lära mig att svetsa.

Det jag funderar på är en sådan där enkel konstruktion i aluminium, tror jag det är, som man skruvar ihop med några handgrepp och som brukar stå ovanpå båtar. Jag tänker mig att man köper 2 stycken och bygger ihop en liten specialare, se bild ovan.

Det skulle kunna fungera. Lägg en presenning ovanpå som går ned en bit på sidorna och på gavlarna, så har du ett båthus! Det kommer inte att vara lika stort och förnämligt som ett ”vanligt” båthus men desto mer enkelt, lätt och flexibelt. Du kan ha det tajt när båten bara ska stå och torka, och när det är dags att slipa friborden ”fäller” du enkelt ut ena sidan så att du får plats. På däck kan det komma att bli lite trångt, men inte omöjligt, och vem säger att båten måste vara helt färdig, en riktig pärla, när man lägger den i vattnet? Det viktigaste är väl att man har slipat och målat om friborden och botten, och oljat inuti, ovansidan kan man väl i princip göra sedan när båten ligger i vattnet? Dessutom är det varmare, ljusare och bekvämare att slipa och pensla på sommaren än i ett kallt, mörkt och fuktigt båthus på vintern.

Hmm, det tål att tänkas på.

Det är värt att pröva.

Så får det bli!