Fönster

FönsterlistMina nuvarande fönster består av softade plexiglas som är skruvade på utsidan av ruffen utan lister av något slag, sådär som man kan tänka sig att det ser ut på en modern kappseglingsbåt. Ett sådant formspråk passar lika bra på en träfolka som en… rullfock, kanske? Det funkar liksom inte.

En lösning vore att köpa nya glas och skruva fast dem på insidan, men det känns som att bara flytta problemet, och man vill ju att det ska se snyggt ut inne i båten också. Helst skulle jag vilja ha sådana där snygga kromade lister runt fönsterna, på utsidan, men jag har förstått att de är svåra att få tag i och ganska dyra.

Jag har funderat lite på vanliga trälister i stället, kanske i ett träslag som skiljer sig i färgen och är ganska ljust, men vid närmare eftertanke blir det kanske snyggast med samma träslag. Jag tänker mig att man skruvar fast både plexiglaset och listerna på utsidan, frågan är kanske bara om man ska skruva enbart genom listen eller genom både list och glas. Det förstnämnda är kanske enklast.