Sjösättning

Long time no blogging. I’ve been busy, framför allt på jobbet, och när orken, humöret och immunförsvaret är kört i botten försvinner även inspirationen och lusten att skriva. Man fokuserar på de viktiga och livsuppehållande funktionerna i stället, vilka de nu än är, jag har lite svårt att avgöra det.

Men att få båten i sjön kanske kan räknas som en livsviktig sak? Jag klarade hursomhelst av det, den 20 april åkte hon i det kalla vattnet efter en grymt hektisk månad av oljning, slipning och lackning. Jag var ute vid båten i stort sett varje dag och kväll från och med Påskdagen och fram till sjösättningen och hann inte med mer än det allra mest nödvändiga: olja in insidan och slipa och måla/lacka botten och friborden. Resten kan man ta när båten ligger i sjön.

Hon tog in en del vatten i början när vi sjösatte, men efter några timmar höll den lilla pumpen i kölsvinet jämna steg med inflödet och efter ett par, tre dagar hade hon gått igen helt och hållet. Hon är helt tät och det enda som pumpen har att sysselsätta sig med nu är regnvatten. Motorn gick igång på några drag trots att jag bara ställde in den i ett skjul och lät den stå hela vintern. Om jag hinner limma ihop masten i sommar kanske jag kan segla lite i augusti eller september, annars tar jag en tur per motor.