Snabbkoll

Lucka på däck i fören, folkbåtJag var ute vid båten i dag efter jobbet för att kolla läget, det var ett tag sedan jag sjösatte. Allt verkade i sin ordning; fendrarna hängde kvar, förtöjningarna såg spänstiga ut och inget hade blåst bort. Jag öste ur en hink vatten. Mest intressant var dock om jag hade fått besök av getingar i färd med att bygga bo någonstans i min båt, som förra året, men jag såg inte till några oönskade gäster. Jag kollade verktygsskjulet också men hittade inget där heller.

De flesta båtar ligger i vattnet nu, en del har mastat på och ska säkert ut och segla nu i Valborg. Det blir säkert fint. Jag längtar tills jag seglar igen. Ibland kan jag verkligen uppleva, med hela mitt väsen känna, lukta, smaka, höra och se hur det kommer att vara när jag stävar ut i min båt på en glittrande fjärd med en frisk bris i seglen och det salta vattnet porlande runt rodret!

Den här sommaren måste jag bli klar med masten. Jag har funderat på att hyvla bort likrännan och skruva på en sådan där utanpåliggande historia i stället för att försöka fräsa ut en ny likränna på den nya delen av masten. Och luckan i fören ser helt för jävlig ut, förresten. Men det är inget prioriterat, den tar jag en annan sommar.