Båthuset täckt

PresenningJag köpte en vanlig grön presenning i går och tänkte att jag behövde skjuts ut till båten med den, men den var inte så tung som jag trodde, så jag tog den själv på cykeln. Men den var lite för stor, 12 x 7,2 meter är lite väl häftigt för en träfolka. Nästa år nöjer jag mig med 10 x 6 meter. Det var vackert väder, sol och blå himmel och lite vind, optimalt för att stå på en båt och veckla ut 86,4 kvm presenning och försöka hålla reda på vad som är lång- och kortsida. Det kom en vindpust och genast lade sig presenningen på grannens båthus och det var bara att börja om igen. Det är ett meck och pussel att få det bra och rätt.

Jag hade med mig lite tyg också och använde brun packtejp för att fästa tygbitar runt alla hörnor och andra vassa kanter på båthuset. Jag lär väl få ta fram silvertejpen och laga en del hål i presenningen i vilket fall som helst, men förhoppningsvis gör tyget att det inte blir så många och stora hål alltför snabbt.

Jag har förstått att argumentet för vit presenning är att det blir ljusare att jobba, för den släpper igenom mer ljus än den vanliga gröna. Jag har aldrig tänkt på det, det är säkert rätt, men de hade bara gröna presenningar på OKQ8. Jag får fixa ljus med lampor i stället.

Jag kollade till masten också och förvisso har jag lagt den på fel hylla med avseende på hur lång den är men jag blev grymt besviken och så jävla förbannad! när jag upptäckte att den ligger mellan två gigantiska plastbaljemaster i typ 300 kilosklassen. Min mast är invirad i svart plast i ena änden och det sitter en lapp där det tydligt står ”AKTA! Lagning av mast pågår” + mitt namn och mobilnummer. Var det för svårt att slå en signal och ge mig en chans? Nu kommer jag inte åt masten förrän maj/juni nästa år. Tack för det.