Motorjäveln

Det är något mer fel på motorn än bara tomgången. Den strulade i morse igen, på samma sätt som när jag lade till vid Dromhals i går. Den hostade, fräste, rök, gick ojämnt och var svår att stanna med dödarknappen. Skumt!

Eftersom vinden inte skulle vara S med byvindar omkring 12 sm hela dagen i dag, seglade jag hem till hemmahamnen i stället för att gå vidare norrut i St Anna skärgård. Jag måste kolla motorn och få ordning på den innan jag gör något annat. Det kan låta paradoxalt, men det är svårt att segla utan en pålitlig motor.

UV-strålningen den här tiden på året, mitt på dagen och vid vattnet är inte att leka med. Det enda jag gör är att vara i skuggan och hålla vätskebalansen, men framåt 18-tiden ska jag ta bort kåpan och kolla närmare på det där jävla motorhelvetet. Jag såg att den läckte bensin på vägen hit, med lite tur är det bara soppaslangen som lossnat.

Eller så är det läge att köpa elmotor. Men då behöver jag ytterligare ett batteri och solpanel till den, och det ryms inte riktigt på den här lilla båten.