Norra Håskö

Svag vind i dag igen. But I don’t mind. Jag har inte bråttom någonstans och gillar att smörsegla. Det är lugnt nog för att ta en bild om man ser något snyggt, kissa i öskaret om man behöver eller hämta något att äta nere i ruffen. I dag tog det 2,5 h från Krokhalsskär till viken som ligger på norra Håskö. Jag tror det gör lite drygt 1 knop, men då var det nästan vindstilla den första timman.

J 17 förtöjd vid norra Håskö.

Jag lade till utan motor och lyckades med allt utom att jag råkade grensla ett av de där handtagen som sitter längst fram i fören när jag skulle hoppa i land. Ouch! Det var sådär lagom skönt, tur att man har vältränad PC-muskel 🙂 Annars var det en lyckad landstigning och förtöjning. Man kan gå längre in i viken men jag stannade ganska långt ut. Jag ligger kanske på fel sida också, jag får SO-vinden rakt in i aktern nu, men jag räknar med att prognosen stämmer och enligt den vrider vinden i kväll och under natten till SV och V. Då ligger jag perfekt här, och jag har morgonsol.

Det är en fin vik, kanske inte lika barnvänlig som den stora viken på östsidan, och det finns ingen brygga och bastu, men djupet verkar bra och klipporna branta.