Semesterväder

Anlände hamnen sent i går kväll, vid 23-tiden. Jag har ingen termometer i båten men på vägen upp föll temperaturen från 19 grader till 10 och det var dimma när jag parkerade på båtplan. Det var inte lika kallt i natt som tidigare i våras men tillräckligt för att ta fram ull-buffen. På morgonen var det strålande vackert med en värmande sol och svalkande bris, bitande kallt i vattnet. Det vädret passar mig bättre än förrförra helgen då det var uppåt 30 grader i luften och 23 grader i vattnet och allting var bara kladdigt och kletigt. Jag tycker om när det är både sol och regn; när det är varmt i solen och svalt i skuggan, friskt i vinden och kallt i vattnet. Jag hoppas det här vädret fortsätter.

Semestern har börjat. Den är i stort sett oplanerad, som vanligt. Jag börjar med några dagar i båten och mer fix. Den portabla toan var en välvillig idé, och den får plats i ena stickkojen, men det är en liten båt och utrymmet är viktigare, så toan får gå. Det får bli en ful-hink med lock i stället. Batteriet måste säkras så att det står helt stadigt även när vågorna går höga. Och jag har en solpanel, en regulator och ett par 12-voltsuttag att montera. Annars är det mest att fortsätta flytta runt grejer och hitta en plats för varje sak, så jag vet var jag har allting, och att ingenting far omkring när det brallar på och båten lutar. Och jag behöver spänna vanten ytterligare.

När jag sitter i båten och tänker på allt jag vill göra för att nå en nivå av ’good enough’, innan jag sätter segel och ger mig av på en lite längre seglats, slås jag av hur mycket bättre koll på läget jag har den här gången än när jag köpte träfolkan sommaren 2007. Då köpte jag bara en båt, packade ner sovsäcken och en handduk och seglade ut i Stockholms skärgård. Ungefär 🙂 Även om det blir mer att göra, känns det bättre att ha koll på läget i en båt. Men jag längtar efter att stryka det sista på todo-listan och bara… Segla.