Vårrustning 2023 – dag 2

Det var tydligen -4 grader i natt, men jag sov gott och höll mig varm tack vare att jag fick låna ett litet värmeaggregat och en sladdvinda av en annan båtägare här – tack!

Botten är målad. Jag tog vattenlinjen med pensel och resten med en liten roller som jag doppade i burken. En burk bottenfärg 0,75 liter, utspädd med lite thinner, räckte för en strykning.

Spridarna är monterade på masten och klubbvimpeln är hissad. Jag fick lite gnäll förra året angående att jag hade låsringarna kvar i vantskruvarna, så i år har jag bara monterat de vantskruvar som behövs på däck och satt gem i de låssprintar som behöver lossas för att fästa vant och stag.

Jag hann gelcoat:a lite och olja in trädetaljerna på däck också. Det känns redan nu att det kommer att bli lika kallt som i går natt, men jag hoppas att det hinner härda och torka tills i morgon ändå.

Jag har för mig att jag hade två hela dagar, torsdag och fredag, inför sjösättningen förra året också, men då hann jag tvätta hela båten. Det har jag inte alls hunnit med i år. Skrovet hade varit fint att hinna med med det får gå ändå (skura däck kan man alltid göra sedan). Jag har nog gjort andra, förhoppningsvis viktigare, saker i år som jag inte alls tänkte på förra året.

I morgon bitti är det sjösättning igen. Tredje gången. Även om jag inte är gammal i gården på något sätt, känns det ändå skönt att ha lite koll och veta på ett ungefär hur tågordningen ser ut i morgon. Jag känner mig såpass förberedd som jag kan vara. Och vädret ser ut att bli fint.