Vintervila

Under presenningen står båten bra och vilar inför nästa säsong.

Jag hade vägarna förbi båten i dag och stannade till en stund för att kolla läget och plocka hem några grejer som jag glömde vid upptagningen. Lampoljan kanske klarar vintern i båten men kompassen, tejpen och silikonsprayen klarar sig bättre hemma i förrådet.

Jag står bra till på båtplan. Min granne på styrbords sida är en segelbåt på 27 fot, på andra sidan tronar en motorbåt som är minst lika stor. I förhållande till båda ligger jag i lä, och det är ju perfekt 🙂 Annars såg stöttor, täckställning och presenning bra ut. Och jag bytte några ord med ägaren till marinan som sade att han hör av sig om det skulle hända något under vintern.

Sjösättningen är 8 maj nästa år. Jag ser redan fram mot den. Och att vårrusta båten, inte bara kasta på ett par lager bottenfärg, utan vaxa och polera också. Och luckorna till ruffen behöver slipas, oljas och fernissas. Samma sak med alla träluckor inne i båten, de behöver fuktspärras. Och jag skulle vilja byta några av fallen. Och de där små hjulen i botten av masten, som fallen löper i, måste bytas.

Men till dess vintervilar vi. Och drömmer om stora upplevelser i en liten båt <3