Båtbesök

Jag var ute vid båten i dag. Den står kvar, likaså båthuset trots att det blåst och regnat som en tokig vissa nätter de senaste veckorna. Det känns skönt inför fortsättningen av hösten och vintern, att båthuset står pall för normalt höstrusk. Det verkar tätt också. Jag lappade en del hål i presenningen med silvertejp från insidan senast jag var ute och det verkar hålla, säkert bara en säsong men det räcker.

Och jag har haft besök i dag också, vi var fem stycken som satt och fikade i båten och pratade om mast, rigg, rullfock (dock inte för min räkning), trä och beslag. Det var jättetrevligt! Mer besök oftare! Båten inventerades och jag fick än en gång höra att det är en väldigt fin båt som ser frisk ut i träet. Jag har inte riktigt den kompetensen ännu att avgöra det helt på egen hand, så det kändes skönt att höra. Det ger mig energi och lust att sätta igång och jobba på båten och få den riktigt fin till nästa säsong.

Jag fick många tips, tankar och idéer om vad som behöver göras och hur det kan göras. Vi hittade en planslip och lite andra grejer i mitt förråd som jag inte sett tidigare. Det är skönt att inte stå helt naken och behöva köpa allting från början utan att kunna återanvända en del saker. En bra borrmaskin har jag redan men jag behöver kanske en sticksåg, en slags metallsåg, skruvjmejslar, några stämjärn, några rejäla tänger, en till skiftnyckel och oömma kläder att jobba i. Och ljus, jag behöver en rejäl sladdvinda och några schyssta lampor så jag ser att jobba i vintermörkret.

En musikspelare som klarar det öppna formatet *.ogg och ett par schyssta högtalare vore inte heller så dumt, jag jobbar ofta många gånger bättre till musik.