Till sjöss

Genomgrått. I dag finns ingen himmel, allt är ett töcken av moln, regn och blåst. Varför är det alltid sådant här väder när jag ska ut till båten, eller är det jag som alltid åker ut till båten i sådant här väder? Men för en gångs skull behövde jag inte justera presenningarna, båthuset stod kvar där det skulle och såg ut precis som när jag lämnade det senast. Underbart!

Tintin till sjössNär jag ändå var ute och cyklade passade jag på att besöka Sjöhistoriska museet. Det visade sig att det finns ett bibliotek där det kan finnas uppgifter om min båt, men med några få undantag är det bara öppet tisdagar och onsdagar, kl. 12-16. Jag tror jag i första hand mejlar biblioteket och frågar om de kan ta fram uppgifter åt mig, annars får jag ta en halvdag ledigt för att besöka dem och gräva i arkiven.

Jag tittade lite på utställningen Tintin till sjöss och blev inspirerad och köpte några Tintin-album. Jag hade velat köpa allihopa. Tintin är underbar: fascinerande historier, inspirerande teckningar och spännande karaktärer. Det är en hel värld att ta del av.

Senaste om nattvakt. Reglerna för nattvakt säger att den som ”på sommaren har båtplats i hamnen eller på hamnplanen för kölbåt, flerskrovsbåt eller motorbåt” ska gå nattvakt. Skrivningen är klar om man har en bild av vad den står för, men jag läste den som att alla som har båt på klubben ska gå nattvakt. Men efter upprepade frågor till flera olika personer i dag framkom att det är i princip bara de som har sommarplats i hamnen som ska gå nattvakt. Och jag har ju ingen sommarplats. Inte än i alla fall.