It’s a deal

Nu är det klart att jag får överta säljarens medlemskap i båtklubben. Jag ska bara ansöka om att bli medlem, båtklubben har fått information vem jag är och vilken båt jag ska köpa och av vem. Därmed är vinterplats ordnad. Plats under sommaren går också att ordna. Den ligger en bra bit ut, men det har fördelen att man redan är mitt ute i Skärgården när man lägger ut från bryggan.

Så, vi har kommit överens om att jag köper båten. Vi skriver kontrakt i nästa vecka och jag överför pengar till hans konto och om inget oförutsett inträffar kan jag spendera de två sista veckorna av min semester ute i Skärgården i min träfolka.

Jag är förväntansfull och ivrig som ett barn. Jag hoppas bara att jag inte går på grund eller dabbar mig när jag ska lägga till någonstans. Jag får hålla mig till tomma vikar där ingen annan är. Hur lägger man till vid en klippa när man är ensam, förresten, och ingen står där framme redo att hoppa i land med ett rep samtidigt som skepparen sitter där bak och håller i ankarlinan? Jag lär lära mig, annars får jag väl ligga på svaj hela tiden.