Utrustning

Rödlöga. Det här året tog jag inte fel på 8.15 och 8.45, utan hann i tid till färjan och kom ut ända till Rödlöga, efter ca. fyra timmar på ’Sjögull’. Femte och sista dagen av båtluffen för den här gången. Om någon vecka kanske jag är tillbaka här men då i egen båt.

Rödlöga var fint men det blåste en lika enveten sjöbris som på Arholma och jag hittade inget riktigt lä på de släta klipporna vilket gjorde att det kändes ganska kallt. Men jag badade mycket ändå, vilket gjorde att det blev ännu kallare. Men jag kan inte låta bli att bada. Jag älskar att klä av mig och stiga naken ned i det klara, fina och ibland ganska svala vattnet. Underbart!

Renoveringsobjekt?Jag hittade en gammal eka på stranden som var grå av väder, vind och ålder. Gisten: otät genom sprickbildning, särskilt p.g.a. uttorkning, enligt Svensk Ordbok. Jo, den såg lite medtagen ut, men man vet aldrig, med lite omtanke och färg så…

Annars tog jag i vanlig ordning lite bilder på klipporna och vyerna. Skärgården är tacksam på det sättet, att man behöver i princip bara fota allt man ser, de flesta bilder blir fina eftersom allting är så vackert. En av bilderna blev en ganska bra skrivbordsbakgrund.

På vägen ut funderade jag på vad man ska utrusta segelbåten med. Jag har aldrig tidigare haft egen båt, utan bara följt med andra ut på deras båtar och packat därefter, men vad ska man ha för grejer om man måste införskaffa allting själv? Förutom segel, ankare, rep (eller är det det som kallas ”mantåg”?) är det ju ganska många saker som bör finnas i en båt, allt ifrån plåster och sjökort till klädnypor och brandsläckare. Det blev en hel lista.

Men när och i vilken kanal sänds sjörapporten? Och nål & tråd är alltid bra att ha med sig.